Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?


Zonnepanelen leveren elke dag en elk jaargetijde rendement op. Ze leveren ook energie als het bewolkt is en de zon niet schijnt. Met zonnepanelen wekt u uw eigen groene stroom op uit zon- en daglicht.

Als 3 of meer punten op uw huis of bedrijf van toepassing zijn, dan is uw dak geschikt voor zonnepanelen.

Ennex Solar Energy heeft de afgelopen jaren meer dan 2500 projecten succesvol gerealiseerd, zowel voor particuliere als voor zakelijke klanten. Dankzij ons totaalconcept en onze expertise kunnen wij u de meest rendabele oplossing aanbieden. Betrouwbaar in maatwerk van begin tot einde.

Ontdek hieronder in onze checklist of uw dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen.

  1. Het dak waar u de panelen op wilt plaatsen is uw eigendom. Huurt u een bedrijfsgebouw? Dan is het noodzakelijk dat u van de eigenaar schriftelijk toestemming krijgt voor het plaatsen van zonnepanelen.
  2. U heeft een platdak, gevel of schuindak. gericht op het zuidoosten tot zuidwesten.
  3. U heeft voldoende dakoppervlak. De benodigde vrije ruimte op uw dak is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Houd rekening met de volgende afmetingen per zonnepaneel: 1,73m x 1,13m.
  4. Uw dak heeft direct zonlicht. Het spreekt voor zich dat er geen gebouwen of hoge bomen mogen zijn die de panelen in de schaduw zetten. Dit vermindert de opbrengst. Denk echter ook aan obstakels als een schoorsteen of dakrand. Dit kunnen ook bepalende factoren voor uw totale opbrengst zijn. Houd bij het bepalen van obstakels rekening met het draaien van de zon.
  5. Uw woning of bedrijf is aangesloten op het elektriciteitsnetwerk.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?