Zonnepanelen plat dak

Zonnepanelen op een plat dak, hoger rendement dan schuin dak.

Zonnepanelen plat dak

Profiteer van de m2 dak van jouw pand door het laten plaatsen van zonnepanelen. Wanneer je als bedrijf een groot plat dak hebt is een zonne-installatie een uiterst goede investering. Niet alleen leveren de zonnepanelen direct een besparing op je energiekosten maar ook zal je dakbedekking minder snel verouderen. De zonnepanelen vangen namelijk het meeste UV-licht op wat de levensduur van je dakbedekking aanzienlijk verlengd.

Daarnaast zorgen de zonnepanelen voor extra isolatie, de lucht tussen het dak en de zonnepanelen veroorzaakt een dikke isolatiedeken en onder het dak wordt het dus minder snel koud, maar ook minder snel warm.

Voordelen zonnepanelen plat dak

  • Directe besparing op energiekosten
  • Dakbedekking verouderd minder snel
  • Betere isolatie van je dak
  • Service en onderhoud relatief eenvoudig

A++ kwaliteit

Wij maken in bijna alle gevallen gebruik van lichtgewicht plat dak constructies in combinatie met hoogwaardige glas-glas zonnepanelen. Wij zullen meestal voor een plat dak adviseren om de panelen oost/west te plaatsen. Dit heeft namelijk een aantal voordelen bij een zonnepanelen installatie voor platte daken. Door een oost/west opstelling heb je een meer gelijkmatige opbrengst gedurende de dag, daarnaast is ook de windbelasting bij een oost/west opstelling gunstiger.

Wanneer wij dubbelglas zonnepanelen installeren op een plat dak in een oost/west opstelling dan kunnen er meer panelen worden geplaatst dan bij een zuidopstelling. Dit is vanwege de schaduwwerking waarbij je bij een zuidopstelling meer ruimte tussen de zonnepanelen moet aanhouden.

Benieuwd naar de mogelijkheden qua, positie, ballast en installatie? In bijna alle gevallen worden zonnepanelen op een plat dak in landscape positie geplaatst vanwege de wind. Zonnepanelen op een plat dak zijn qua installatie meestal voordeliger dan plaatsing op een schuin dak.

Vraag onze solar engineers om een projectplan met vrijblijvende kennismaking op locatie.


solar-image
zonnepanelen-icon
Gratis onderhoud met totale ontzorging

Wij gaan voor écht totale ontzorging. Van adviesgesprek tot onderhoud. Wij bieden zelf één jaar gratis onderhoud op jouw panelen. Zo kan jij achterover leunen en doen wij de rest!

wallet-icon
Verborgen kosten? Een no-go!

Wij houden niet van onverwachte kosten. Wij vinden het belangrijk dat je precies weet waar je aan toe bent.

smile-icon
Installatie binnen 2-4 weken mét een glimlach

Met een glimlach en binnen 2-4 weken komen onze professionele installateurs jouw zonnepanelen plaatsen.

Doe de scan

arrow