Onderhoud en reiniging van zonnepanelen


Goed onderhoud van zonnepanelen is de sleutel om ervoor te zorgen dat u kunt genieten van de volledige voordelen van een zonne-energie-installatie. Houd uw hernieuwbare energieproductie hoog door regelmatig onderhoud uit te voeren aan uw zonne-energiesysteem.

Wat voor soort onderhoud van zonnepanelen heb ik nodig?

Hoewel ze stevig zijn en gebouwd met weinig of geen bewegende delen, kunnen de elementen de efficiëntie van zonnepanelen in de loop van de tijd beïnvloeden. Op een gegeven moment moeten de meeste soorten panelen worden gereinigd of gerepareerd als gevolg van puin, vallende boomtakken, hitte of barre weersomstandigheden. Er zijn een paar verschillende soorten onderhoud die uw panelen nodig kunnen hebben.

U kunt bepalen wanneer u uw systeem moet onderhouden door de productie van uw systeem regelmatig te controleren. Als u een dip van normale uitgangsniveaus opmerkt, kan het tijd zijn om uw panelen schoon te maken of te controleren of reparaties nodig zijn.

In sommige delen van het land hoeven zonnepanelen niet te worden schoongemaakt. Maar als u in de buurt van een snelweg, vliegroute of een gebied woont waar smog, stof en andere deeltjes in de lucht vaak voorkomen, kunt u een dip in uw efficiëntie zien met maar liefst 20 procent. Het reinigen van uw panelen kan dat gemakkelijk oplossen.

Als uw panelen op de grond zijn gemonteerd, kunt u ze mogelijk zelf reinigen. Dakpanelen kunnen extra uitdagingen creëren en u moet sterk overwegen om een professionele schoonmaakdienst in te huren als dit het geval is. Professionele onderhoudsdiensten voor zonnepanelen hebben experts in dienst die weten hoe ze schade aan de bedrading, batterij of andere componenten van het PV-systeem op uw dak kunnen voorkomen. Ze zijn goed opgeleid in het omgaan met residentiële zonnepanelen.

Garanties dekken reparaties in de overgrote meerderheid van de gevallen. Typische garanties garanderen dat de prestaties van het paneel gedurende een bepaalde periode niet onder een gespecificeerd outputniveau vallen. Een fabrikant kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat het piekvermogen gedurende 20 of 25 jaar niet onder de 85 procent daalt, afhankelijk van de garantieduur. Secundaire garanties kunnen ook een nog hogere output garanderen voor de eerste helft van de garantieperiode.

Hoe maak je zonnepanelen schoon?

Zelfs een dun laagje vuil en vuil kan de productie van uw systeem beïnvloeden, dus u moet uw installatie regelmatig inspecteren.

De eenvoudigste manier om uw panelen schoon te maken, is door ze af te spoelen met slangwater, waardoor de reinigingswerking van regenwater wordt gesimuleerd. Deze methode is gratis en kan het grootste deel van het vuil dat zich opbouwt verwijderen. Op plaatsen waar in de zomer weinig of geen regen valt, is dit een haalbare reinigingsoptie om te overwegen.

Er kunnen momenten zijn waarop een eenvoudige hosing de klus niet kan klaren. Als dat het geval is, hebt u de mogelijkheid om een professionele schoonmaakdienst in te huren of een intensievere aanpak te nemen om de panelen zelf te reinigen.

Moet u zelf panelen reinigen of een service inhuren?

Bij het reinigen van panelen op uw eigen, nooit spuiten warm water op koude panelen. Gebruik Geen RainX, autowas of steenzout, omdat al deze uw systeem permanent kunnen beschadigen. Raak nooit een van de elektrische componenten van uw systeem aan, anders kunt u uzelf permanent beschadigen!

Zoek in plaats daarvan een reinigingsset voor zonnepanelen.

Net als zonnepanelen, worden schoonmaakpakketten geleverd met alles wat huiseigenaren nodig hebben om hun panelen te blijven gebruiken. Deze moeten zachte borstels omvatten, verlengpalen (tot 18 voet voor reiniging op het dak) en zonnepaneelwas/ – reiniger. Deze struiken gaan minerale afzettingen tegen die uitdrogen en een schaal worden op het oppervlak van uw panelen. Als je zacht water hebt, hoef je je hier geen zorgen over te maken.

De kosten voor kits kunnen oplopen tot enkele honderden dollars. Er zijn verschillende online beschikbaar, en een snelle zoekopdracht moet u alle informatie om een aankoopbeslissing te maken.

Een gerenommeerde schoonmaakdienst brengt tussen de $10 en $20 per paneel in rekening voor het reinigen van uw installatie. De grootte van uw systeem en het aantal panelen dat u hebt, bepalen de kosten.

U kunt aanzienlijke besparingen vinden als u zich aanmeldt voor een onderhoudscontract. Dat garandeert dat uw systeem regelmatig wordt schoongemaakt (d.w.z. driemaandelijks, jaarlijks, tweejaarlijks)

Veel mensen die in besneeuwde gebieden wonen, vragen zich vaak af of ze sneeuw van panelen moeten verwijderen na een sneeuwval. Over het algemeen is het antwoord Nee. In de meeste gevallen smelten sneeuw en ijs panelen en daken redelijk snel af, maar om dit te laten gebeuren, moeten uw panelen onder een hoek van 15 graden of meer staan. Als de productie in de winter onderduikt, neem dan contact op met uw fabrikant om te zien wat zij aanbevelen.

Hoe vaak moet ik mijn zonnepanelen reinigen?

Dat hangt ervan af.

U moet uw panelen regelmatig visueel inspecteren en ook de efficiëntie van de productie van uw systeem bewaken. Wanneer u vuil en vuil of een daling van de hoeveelheid systeemoutput opmerkt, is het tijd om uw panelen op te frissen.

Afhankelijk van uw situatie kunt u ook een preventieve inspectie plannen. Door uw panelen één of twee keer per jaar te laten inspecteren, kunt u proactief beschermen tegen een daling van de productie en reparatieproblemen opsporen voordat ze grotere problemen worden. Verwacht ongeveer $100 tot $150 te betalen voor een grondige inspectie van een gekwalificeerde provider.

Onderhoud en reiniging van zonnepanelen